O mnie

mgr Katarzyna Kreft

Absolwentka biologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Szczecinie oraz Studiów Podyplomowych Dietetyki i Planowania Żywienia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.
Na co dzień zajmuję się planowaniem żywienia osób potrzebujących wsparcia w powrocie do formy, zdrowia i życia pełnego energii.
Wieloletni pobyt we Włoszech wzbogacił moją wiedzę z dziedziny fizjologii człowieka o praktyczne podejście do zdrowia. Klimat śródziemnomorski oraz tamtejsi ludzie nauczyli mnie relaksującego ale rozsądnego podejścia do odżywiania oraz stylu życia, który tak samo wpływa na nasze zdrowia fizycznego jak i psychiczne.
Najzdrowsza kuchnia śródziemnomorska jest jednocześnie kuchnią prostą i nie wymagającą zbytnich zdolności kulinarnych więc staram się aby jak najbardziej korzystać z jej elementów tworząc diety i zalecenia. Pracę z moimi pacjentami zaczynam od dokładnego poznania ich stylu życia, podejścia do samych siebie oraz diety. Przygotowanie dietetycznego menu rozpoczynamy od analizy codziennego jadłospisu, co pozwoli poprawić nawyki żywieniowe. Zawsze podchodzę do pacjenta indywidualnie, biorąc pod uwagę jego preferencje smakowe, umiejętności kulinarne, tryb życia i aktywność fizyczną. 
Liczne, konferencje oraz warsztaty m.in. z zakresu zespółu jelita nadwrażliwego, refluksu żołądkowo-przełykowego, Hashimoto, insuliooporności, PCOS umożliwiają mi zastosowanie najnowszych zaleceń dietetycznych.

Z pasją rozbudowuję bazę nowych, zdrowych i smacznych potraw do autorskich planów żywieniowych (zapraszam do galerii)
W czasie wolnym oddaję się aktywnemu relaksowi: rower, joga, taniec, slow jogging,… najlepiej
w gronie wesołego towarzystwa 🙂 To pełnia relaksu i dobrego samopoczucia.