O mnie
mgr Katarzyna Kreft
Specjalizacja – insulinooporność
Jestem absolwentką biologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Szczecinie oraz Studiów Podyplomowych Dietetyki i Planowania Żywienia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Studia dały mi solidne podstawy w dziedzinach fizjologii człowieka, towaroznawstwa, dietoterapii.
Dietetyka to kierunek dynamicznie rozwijający się więc wiedzę wciąż poszerzam na szkoleniach i kursach znanych specjalistów aby zaproponowane metody były dla Ciebie jak najbardziej skuteczne.
Mój wieloletni pobyt we Włoszech wzbogacił też moją wiedzę z dziedziny kulinarnej co widać w moich jadłospisach aby diety były łatwe, pyszne i mocno osadzone w zasadach DIETY ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ.
Klimat śródziemnomorski oraz tamtejsi ludzie nauczyli mnie relaksującego ale rozsądnego podejścia do odżywiania oraz stylu życia, który tak samo wpływa na nasze zdrowia fizycznego jak i psychiczne.
Na co dzień zajmuję się planowaniem żywienia osób potrzebujących wsparcia w powrocie do formy, zdrowia i życia pełnego energii.
Pracę z moimi pacjentami zaczynam od dokładnego poznania ich stylu życia, podejścia do samych siebie oraz diety. Przygotowanie dietetycznego menu rozpoczynamy od analizy codziennego jadłospisu, co pozwoli poprawić nawyki żywieniowe.
Zawsze podchodzę do moich pacjentów indywidualnie, biorąc pod uwagę preferencje smakowe, umiejętności kulinarne, tryb życia i aktywność fizyczną.
Zawsze z moimi podopiecznymi wspólnie ustalamy cele, priorytety i formy współpracy aby mogli mieć realny wpływ na przebieg naszej współpracy.
